Drie dagen groot feest tijdens het Wous Festival

30 juni 2019

De Smouskes bestaan 55 jaar en dat werd afgelopen weekend groots gevierd op en rond het kerkplein in Zeeland tijdens het Wous Festival wat samen met de horca van Zeeland werd georganiseerd. Het plein was voor de gelegenheid volledig omgetoverd tot een heus festival en drie dagen lang werd het jubileum gevierd door jong en oud.

Op vrijdagmiddag barstte het feest los met de “Kids Party” voor alle Zeelandse basisschoolleerlingen. Bijna 500 kinderen genoten van een spetterende feestmiddag met coole muziek en leuke spellen. Ook de silent disco van Het Hoischurke was een daverend succes. In de avond stond de feestavond “Wouzen met de Smousen” op het programma. Een vol plein vierde feest op de klanken van DJ Daroon en de live-band Party Criminals maakte het feest compleet.

De volgende dag stond hét dorpsfeest der dorpsfeesten op de planning: het Wousfeest. Ook deze avond waren de weergoden ons weer goed gezind, en het festivalterrein stond van voor tot achter helemaal vol. Live-band LIJN 7 bracht de avond met een geweldige show compleet met confetti en vuurwerk tot een absoluut hoogtepunt.

Ook de zondag stond volledig in het teken van het Wous Festival met een jubileumreceptie en een heuse tentoonstelling in het naastgelegen bondsgebouw met een mooi overzicht van 55 jaar De Smouskes. Ook vandaag konden we weer rekenen op een mooie opkomst en samen genoten we van diverse Zeelandse artiesten die hun eigen carnavalsnummers van de afgelopen jaren ten gehoren brachten op het Wous Horeca Stage.

De middag kreeg zelfs nog een koninklijk randje toen onze voorzitter Peter Lukassen koninklijk werd onderscheiden door burgemeester Marnix Bakermans tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor De Smouskes en tal van andere clubs en verenigingen. Vanwege zijn verdiensten werd Peter ook opgenomen in de club als ere-Smous.

En het feest was helemaal compleet toen ook Gijs Verstegen het podium op werd gevraagd. Onder de klanken van “Deurdonderen” van Normaal ontving Gijs een barkruk met Smouskes logoe en werd ook Gijs opgenomen in de club als ere-Smous vanwege zijn jarenlange inzet voor de club.

De Smouskes kunnen terugkijken op een zeer geslaagd festivalweekend. Via deze weg willen we de Zeelandse horeca, alle sponsoren, de Zeelandse artiesten, alle vrijwilligers en bezoekers enorm bedanken. Zonder jullie hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Vandaag worden de laatste resten confetti nog opgeruimd en het kerkplein weer in zijn oude staat teruggebracht, maar wij zullen nog lang nagenieten van dit geweldige weekend.