Positieve terugblik op Spullenmarkt

29 maart 2019

Zondag 5 mei j.l. organiseerden De Smouskes i.s.m. de Zeelandse buurtschappen weer de jaarlijkse Grote Spullenmarkt op Industrieterrein Voederheil II. Ondanks de weersvoorspellingen en de vele activiteiten op deze Bevrijdingsdag konden we toch 950 betalende bezoekers verwelkomen (ongeveer 10% minder dan voorgaande jaren).

In een goede samenwerking met de Zeelandse buurtschappen werden de dagen voorafgaand huis-aan-huis spullen opgehaald en afgeleverd op het veld. Er werd kritisch gekeken naar wat er wel of niet werd meegenomen. Door de vele vrijwilligers werden de opgehaalde spullen op de juiste plek gezet zodat de verkoop kon beginnen. Zondagmorgen een half uur voordat de hekken open gingen was het al dringen geblazen. Na het openen van het hek gingen al snel veel spullen met de bezoekers naar huis. Zowel op het veld als in de tent waar de kleine spullen, speelgoed, kleding en hifi stond opgesteld, werd er goed verkocht.
Op het podium probeerden Prins Bram d’n Urste en Adjudant Wout als ware veilingmeesters de mooiste spullen aan de man te brengen.

De opbrengst van deze Spullenmarkt wordt verdeeld over De Smouskes en de deelnemende Zeelandse buurtschappen. Door de flinke entree-opbrengst en goede verkoopcijfers valt er dit jaar ook weer een mooi bedrag te verdelen.

De Smouskes bedanken alle vrijwilligers van de buurtschappen voor het opbouwen en afbreken van de tent, het aanleveren van de spullen, het sorteren, het verkopen en het opruimen van de spullen. Daarnaast bedanken we Gemeente Landerd voor het beschikbaar stellen van deze mooie locatie en containers. Samen hebben we deze editie weer tot een succes gemaakt.

Woensdag 29 mei is de uitbetalings-/evaluatieavond in Ambianz, aanvang 20:00 uur.