Prins Randy d’n Urste nieuwe heerser van het Smousenrijk!

4 november 2023

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver: in het Witte Huis werden onder toeziend oog van Smousen en Smousinnen de nieuwe Hoogheden van de Smouskes onthuld. Welke Jeugdhoogheden hen deze carnaval bijstaan, dat wordt vrijdag 17 november onthuld.

Lees verder onder deze foto, daar stellen onze nieuwe hoogheden zich aan jullie voor!

Prins Randy d’n Urste
Onze kersverse prins Randy van de Laak werd geboren in het ziekenhuis in de Brabantse hoofdstad ‘s-Hertogenbosch als zoon van Ger en Annette van de Laak-Brekelmans. Zijn jeugd bracht hij met zijn ouders en zussen Suzanne en Barbara door aan de Rentmeestershoef in Uden. In 2003 kreeg Randy verkering met Prinses Ilse en een jaartje later gingen ze samenwonen in Zeeland. Eerst op Melkpad fase 1, en daarna jarenlang een stukje verderop op de Bereklauw. De grond onder de Bereklauw blijkt zeer vruchtbare prinsengrond, want Randy is alweer de vijfde (!) prins die op de Bereklauw woont of heeft gewoond. Vorig jaar is het gezin verhuisd naar een nieuwbouwwoning aan het gloednieuwe Egbert Dekkershof in Zeeland.

Sinds vier jaar werkt Randy bij ASML, een bedrijf waar machines gefabriceerd worden die computerchips kunnen maken. Hij helpt de teams binnen het bedrijf op een veilige manier gebruik te maken van het wereldwijde Microsoft-netwerk.

Randy zijn grootste hobby is darten. In 1999 is hij begonnen met darten bij de Saloon, waardoor hij al meerdere keren per week van Uden naar Zeeland kwam. Daarnaast gaan ze elk jaar naar de Dutch Open en is hij sinds kort lid van dartteam “D’n Brouwer Power”. Vroeger heeft Randy ook nog gevoetbald bij UDI’19 en later bij Festilent, onder andere met zijn zwager Erwin.

Prinses Ilse
Prinses Ilse woont al haar hele leven in Zeeland. Ze is een dochter van Jan en Toos van de Hei-Hendriks en is samen met haar oudere zus Keetie en tweelingzus Ingrid opgegroeid aan de Brouwerspad.

Ilse werkt al 20 jaar met heel veel plezier in ziekenhuis Bernhoven. De eerste tien jaar als verpleegkundige op de intensive care en daarna op de poli voor maag-, darm- en leverziekten (MDL). Sportief is de nieuwe prinses ook. Ze heeft lang bij het dameselftal van Festilent gevoetbald en na een onderbreking ook nog enkele jaren bij VCO. Momenteel sport ze bij Varofit en ook de Nijmeegse Vierdaagse is vaste prik. Dit jaar liep ze deze voor de vijftiende keer uit. Prinses Ilse is supporter van Ajax, wat in huis soms wel voor wat strijd zorgt met PSV’er Randy.

Al voordat Randy begon met darten ging hij met vrienden stappen in Zeeland. Naar café Kobus en later de Ambianz. Op die laatste plek sloegen de vonken tussen de prins en prinses voor het eerst over. Samen zijn het ook fervente carnavalsvierders. Verschillende jaren hebben ze met hun vriendengroep “CV de Deurtrekkers” meegedaan aan de Zeelandse optocht. En de matinees bij ‘t Zuid en Café ‘t Oventje waren vaste prik. Ook nu zijn ze elke dag in het carnavalsgedruis van het Smousenrijk te vinden.

De nieuwe hoogheden zijn trotse ouders van twee kinderen, zoon Bram van vijftien en dochter Lize van twaalf. Bram zit momenteel in het eindexamenjaar van de middelbare school in Nijmegen en Lize is dit schooljaar begonnen op het Udens College. Ook zij hebben carnaval met de paplepel ingegoten gekregen: als baby gingen ze al mee naar de optocht en het matinee.

Adjudant Menno
Menno Hendriks werd geboren in het ziekenhuis in Oss en is opgegroeid in Schaijk samen met zijn ouders Marius en Helma Hendriks en zus Nynke. Vader Marius heeft vroeger op de Kleine Graspeel gewoond en moeder Helma is ook geen onbekende in Zeeland: ze verkoopt met veel plezier munten tijdens verschillende Zeelandse evenementen.

Op de middelbare school kwam Menno in contact met de Zeelandse vriendengroep van Randy en Ilse en in 2005 kreeg hij verkering met Claudia van de Ven. Na samengewoond te hebben op de Vezelstraat zijn ze later verhuisd naar de Reekseweg. Hier wonen ze nog steeds met heel veel plezier samen met hun drie kinderen Isa, Maud en Gijs.

Zijn werkzame leven begon in Zeeland bij de Morgenzon achter de bar en in de friettent. Momenteel werkt Menno al jaren in de zorg waar hij uiteindelijk terecht kwam als anesthesiemedewerker op de operatiekamers van Bernhoven. Daarnaast is hij ook sedationist buiten de operatiekamer en werkt hij via zijn eigen bedrijf ook nog in tandarts- en privéklinieken. Menno vindt het heerlijk om tijd door te brengen met zijn gezin en te wandelen met hun twee honden. Ook is hij elk jaar te bewonderen op het podium van de Heische Tip met toneelvereniging Excelsior, waar hij sinds 2008 lid van is. 

Carnaval zit er ook al van jongs af aan in bij onze nieuwe adjudant. Op de basisschool en met de jeugdoptochten in het Moesland en later met zijn Zeelandse vriendengroep binnen CV de Deurtrekkers. Inmiddels is hij dus ook een Smous in hart en nieren. Geen enkel feestje in het Smousenrijk wordt overgeslagen!

Samen gaan ze voor een schitterende carnaval zorgen met de lijfspreuk van Prins Randy: Net als een pijltje in de roos, wordt onze Carnaval weer grandioos!

Prinsreceptie: kom onze Hoogheden feliciteren!
Op zondag 26 november zal in Het Witte Huis een receptie aangeboden worden aan de nieuwe hoogheden van De Smouskes. Vrienden, collega’s, sportteams, buurtbewoners, familie of andere bewonderaars die het Prinsenpaar en Adjudant willen feliciteren zijn welkom. Mochten er nog voordrachten gedaan worden, dan graag in overleg met De Smouskes (receptie@smouskes.nl), i.v.m. de planning van het programma. Je bent van harte welkom.