Prins Remco d’n Urste nieuwe heerser van het Smousenrijk!

5 november 2022

Eindelijk was het zo ver, na twee lange jaren zonder nieuwe hoogheden in ons Smousenrijk: in Het Witte Huis werden onder toeziend oog van vele Smousen en Smousinnen de nieuwe Hoogheden van De Smouskes onthuld.

Prins Remco d’n Urste, Prinses Daisy en Adjudant Teun
In het Witte Huis is Remco Rongen onthuld als de enige echte nieuwe Prins van het Zéllandse Smousenrijk. Samen met zijn vrouw Daisy en schoonbroer Teun stond hij te stralen op het podium. De onthulling zorgde voor een grote verrassing, maar vooral voor laaiend enthousiasme bij het publiek. In het carnavalsseizoen 2022-2023 gaan Prins Remco, Prinses Daisy en Adjudant Teun er een groot feest van maken. 

Prins Remco d’n Urste
Zo’n 41 jaar geleden werd Remco Rongen geboren in het Smousenrijk als zoon van Theo en José Rongen-van der Linden. De eerste 10 jaar van zijn leven bracht hij met zijn ouders en jongere zus Ilse door op het Weemveld. Daarna verhuisde de familie naar de Bereklauw, wat later érg goede grond bleek te zijn: maar liefst vier Zèllandse prinsen hebben in deze straat gewoond. Remco viert al sinds jaar en dag carnaval, in het verleden bouwde hij wagens met zijn vrienden en hij is een bekend gezicht in de feesttent, hij slaat geen dag over.

Motoren en auto’s zijn Remco’s passie. Erin rijden of eraan sleutelen, hij geniet er met volle teugen van. Daarnaast is hij ook een fervent volger van de Formule 1. Maar er is meer waar zijn hart sneller van gaat kloppen (naast Prinses Daisy natuurlijk), en dat is de rockband Metallica. Alles kan hij van voor tot achter meezingen en een tekst van deze Amerikaanse band pronkte zelfs op de trouwkaart van Remco en Daisy.

Remco heeft zes jaar heel Europa doorgereisd als Training Manager bij Tesla maar is sinds vorig jaar voor zichzelf begonnen. Hij is mede-eigenaar van Autoservice Landerd en eigenaar van Eco Mobility Service Landerd, een mooie nieuwe uitdaging. Daarnaast is Remco ook actief binnen de electro-commissie van Stichting Jeugdbelangen en is daar medeverantwoordelijk voor alles wat met stroom te maken heeft.

Prinses Daisy
Daisy komt oorspronkelijk uit Limburg. Ze werd 50 jaar geleden geboren in Siebengewald, en is van huis uit dus een “Bessembiender”, maar nu ze al zo lang in Zeeland woont mag ze ook zeker een echte Smousin in hart en nieren genoemd worden. Ze is de dochter van Jan en Annie van den Hoogen en ook haar werd carnaval met de paplepel ingegoten.

Daisy is een zorgzaam persoon en werkt daarom met heel veel plezier sinds vijf jaar bij VITA Thuiszorg in Volkel. In het verleden heeft ze ook in Zeeland bij de Boterbloem gewerkt, een appartementencomplex waar mensen wonen met een gevarieerde hulpvraag. Sinds kort heeft ze ook een nieuwe hobby opgepakt, ze is lid van Handboogsportvereniging Concordia in Zeeland.

Remco en Daisy hebben elkaar “op de ouderwetste” manier leren kennen in discotheek Zenith in Venray, inmiddels alweer dertien jaar geleden. Het was liefde op het eerste gezicht en na anderhalf jaar verhuisde Daisy met haar dochters Zoï en Maike naar Zeeland waar ze sinds die tijd een liefdevol gezin vormen. Om hun liefde te bezegelen zijn ze op een prachtige nazomerdag in september 2019 op ‘t Oventje getrouwd.

Dochter Zoï werkt bij Hotel Van der Valk in Uden en Maike bij Udens Duyn. Samen hebben ze enorm veel zin in het komende carnavalsseizoen!

Adjudant Teun
Teun van der Heijden was een logische keus als adjudant, hij is namelijk de zwager en schoonbroer van Remco en Daisy. Teun is getrouwd met Ilse, de zus van Prins Remco. En er mag gezegd worden dat zij ook zéér fanatieke carnavalsvierders zijn, een gouden combinatie dus.

Teun is 36 jaar geleden geboren in Den Bosch, groeide vanaf zijn derde op in Uden en is voor de liefde naar het Smousenrijk gekomen. Samen met Ilse woonden ze eerst boven TSR Zeeland, het toenmalige bedrijf van schoonvader Theo. Daarna zijn ze naar de Scheisteen verhuisd en inmiddels wonen ze in hun gloednieuw huis op de Blazoenlaan. Teun en Ilse hebben samen twee kinderen: Dochter Julia van 6 en zoon Thomas van 5 jaar oud. Ook zij worden als echte Smousen met het Zèllandse carnaval grootgebracht.

Ook Teun is een ondernemend type en heeft een eigen bedrijf genaamd INNITI Interim. Hiermee ondersteunt hij bedrijven op verschillende financiële vlakken. Daarnaast voetbalt Teun bij FC De Rakt in Uden waar hij ook penningmeester is en speelt hij graag een potje golf. Als echte Bourgondiër kan hij een lekker glas speciaal bier op zijn tijd ook erg waarderen.

Samen gaan ze voor een schitterende carnaval zorgen met Prins Remco’s lijfspreuk: Normaal is auto’s make vur mij een groot genot, mar tijdens carnaval zeg ik: “Dan mar kapot”!

Prinsreceptie: kom onze Hoogheden feliciteren!
Op zondag 27 november zal in Het Witte Huis een receptie aangeboden worden aan de nieuwe hoogheden van De Smouskes. Vrienden, collega’s, sportteams, buurtbewoners, familie of andere bewonderaars die het Prinsenpaar en Adjudant willen feliciteren zijn welkom. De receptie begint om 13:00 uur. Mochten er nog voordrachten gedaan worden, dan graag in overleg met De Smouskes (receptie@smouskes.nl), i.v.m. de planning van het programma. Je bent van harte welkom.