Smous van het Jaar 2020: William van Stiphout

Op 1 februari, tijdens de eerste zaterdagzitting van de Pronkzitting van 2020, is William van Stiphout onthuld als Smous van het Jaar.

William groeide op in Veghel, maar vond de liefde in Zeeland. Daar zet hij zich al jaren volop in voor verschillende instanties. Zo is hij al lang betrokken bij tennisvereniging Set ’77, waar hij startte in de toernooicommissie, vervolgens bestuurslid en inmiddels voorzitter is geworden. William is vrijwel elke dag in de weer voor Set ‘77 en is de drijvende kracht achter veel projecten van de vereniging.

Sinds de start van Initiatief Zeeland is hij onderdeel van het bestuur. Daar zet(te) hij zich in voor een veilige bushalte aan de Bergmaas, een collectief aanbod zonnepanelen en voor een betaalbaar woningaanbod voor jong en oud. Sinds 2015 is William tevens maatschappelijk begeleider voor vluchtelingenwerk Landerd, waarbij hij momenteel 3 gezinnen uit Eritrea helpt met het financieel zelfstandig worden en met de integratie in het dorp.

Tot slot zet deze bezige bij met een groot vrijwilligershart zich ook buiten Zeeland in voor Stichting Beheer Bedrijventerreinen Uden, waar hij tevens in het bestuur zit.

Een dorp als Zeeland bloeit en leeft door mensen als William en we zijn er trots op dat hij dit jaar de Smous van het Jaar 2020 is geworden!